Nexler zet volgende stap met lancering ai•ify

Geschreven door Bert Tukkers

Een paar weken geleden was ons AI-seminar een podium voor inspirerende sprekers om meer kennis op te doen over AI. Tijdens dit evenement deden we ook een belangrijke aankondiging: Nexler lanceert ai•ify, een zusterbedrijf dat zich volledig richt op het ondersteunen van organisaties die moeite hebben met de implementatie van AI. Voor velen blijft de vraag “Wat kan AI voor mijn bedrijf betekenen en hoe implementeer ik het?” onbeantwoord. Dit is precies waar ai•ify het verschil maakt.

Het Belang van Educatie in AI

Een essentiële pijler van ai•ify is educatie. In de snel veranderende wereld van AI is kennis cruciaal, niet alleen voor de IT-afdeling, maar voor alle lagen binnen een organisatie. Het is belangrijk dat werknemers niet alleen weten hoe AI-tools ingezet kunnen worden, maar ook begrijpen wat de implicaties zijn voor hun werk en voor de organisatie als geheel. ai•ify biedt op maat gemaakte educatieve programma’s door middel van workshops, trainingen en consultancy. Zo helpen we organisaties om AI op een effectieve en veilige manier te integreren.

Veiligheidsrisico’s van AI

Een vaak over het hoofd gezien aspect van de snelle adoptie van AI binnen organisaties is veiligheid. Het gebruik van AI-tools en -platforms kan aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich meebrengen als het niet goed wordt beheerd. Maarten, mede-oprichter van ai•ify, benadrukt het belang van een goed doordacht veiligheidsbeleid: “Eén op de drie werkgevers weet niet eens dat én hoe hun werknemers ChatGPT in hun werk gebruiken. We hebben gezien dat veel werknemers AI-toepassingen gebruiken zonder dat hun werkgevers daarbij zijn betrokken.” ai•ify richt zich niet alleen op het implementeren van AI, maar ook op verantwoord gebruik ervan.

De toekomst van AI is nu

Met ai•ify wil Nexler niet alleen bedrijven begeleiden bij het omarmen van AI, maar ook helpen om jouw organisatie veiliger te laten werken met AI en het volledige potentieel ervan te benutten. Het is essentieel voor organisaties om goed geïnformeerd en proactief te zijn in hun benadering van AI, om zo met de tijd mee te gaan. ai•ify staat klaar om deze reis te begeleiden met een sterke focus op educatie, veiligheid en duurzame groei.

ai·ify logo

Maak direct een afspraak!

Benieuwd hoe wij kunnen helpen je processen met AI te optimaliseren of de juiste stuurinformatie te ontsluiten? Plan direct je 1-op-1 gesprek!

Vrijblijvend adviesgesprek