Uitzendbranche

Automatisering zorgt voor strakke verloning en facturering

Uitzendbureaus zijn afhankelijk van de juistheid en tijdigheid van veel complexe administratieve processen. Contracten dienen te worden opgesteld, controles worden uitgevoerd, uren worden verzameld, loon wordt betaald en klanten worden gefactureerd. Op week- of dagbasis.

Nexler heeft een aantal bots ontwikkeld voor diverse uitzendbureaus die handmatig werk grotendeels overbodig maakt, en de foutenlast sterk naar beneden brengt. Fijn voor medewerkers en fijn voor klanten.

ZZP Dossiers

AB Vakwerk bemiddelt in de inzet van ZZP-ers voor haar klanten. Van aanvraag tot werkstart dienen allerlei administratieve taken te worden uitgevoerd (ruim 50). Denk aan controle van bijvoorbeeld de KvK registratie, tot het registreren van de inzet in de administratie en de planning, en het genereren van contracten. De bot  bewaakt de tijdige uitvoering van handmatige taken, en voert zelf het grootste deel van deze taken uit.

Het automatiseren van deze ZZP-dossiers bespaart ze niet alleen veel tijd, maar zorgt ook voor een snellere afhandeling.

Urenverwerking

Iedere week weer worden de gewerkte uren verzameld zodat loon kan worden betaald en facturen kunnen worden verzonden. Vaak registreren medewerkers de uren op hun portaal. Grote klanten werken echter met een eigen urenadministratie en sturen grote bestanden met gewerkte uren. Deze dienen in de administratie van het uitzendbureau te worden opgenomen.

Daarvoor dient het urenbestand van de klant te worden omgebouwd en aangevuld met bijvoorbeeld personeelsnummers en projectcodes. Tijdrovend, lastig klusje en fouten zijn zo gemaakt.

Uitstekende kandidaten voor automatisering met RPA! Zo verwerken onze bots iedere week weer allerlei gegevensbestanden zodat het verlonings- en factureringsprocessen ongestoord kunnen worden uitgevoerd.

Bekijk alle succesverhalen

Maak direct een afspraak!

Benieuwd hoe wij kunnen helpen je processen met AI te optimaliseren of de juiste stuurinformatie te ontsluiten? Plan direct je 1-op-1 gesprek!

Vrijblijvend adviesgesprek