Invullen AFM Vragenlijst voor Wettelijke Controles

Helpt de administratieve last bij accountantskantoren te verlagen

Case

Met ingang van 2022 verplicht de AFM alle accountantsorganisaties om de gegevens van afgeronde wettelijke controles op te sturen Ze heeft hiervoor een Excel bestand ter beschikking gesteld, die ruim 70 verschillende vragen bevat.

Het invullen van deze vragenlijst kost gemiddeld 4 uur – per wettelijke controle. Dit zorgt voor een aanzienlijke toename van de administratieve last van accountantsorganisaties. Maar niet voor onze klanten!

Oplossing

Wij halen geautomatiseerd de benodigde gegevens op uit Audit- en CRM applicaties zoals Audition, MLE365 en FDS, en vullen de AFM vragenlijst met deze gegevens.

Proces

Wij lezen uw bestanden uit en selecteren de benodigde gegevens. Hiermee vullen we 50-80% van de AFM vragen volautomatisch. De overige vragen worden door een medewerker met kennis ingevuld. Je bespaart hiermee gemiddeld 75% van de tijd. Dus per controleplichtige klant van 4 naar 1 uur!

Terug naar alle RPA bots

Lees meer over hoe Afier deze en andere bots inzet om het werkplezier van accountants te vergroten.

Bekijk alle succesverhalen
Wil je meteen een van onze specialisten spreken? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer. Een e-mail sturen kan ook.

Plan hier vrijblijvend je gesprek en ontvang onze AI checklist in je mailbox!