Ophalen facturen van SAAS diensten

Verwerk alle facturen volautomatisch!

Case

In toenemende mate maken we allemaal gebruik van SAAS diensten om onze processen mee te ondersteunen. Denk aan Google, Microsoft, Typeform, Jira, MailChimp, Heraku, SquareSpace, AWS…. te veel om op te noemen.

Normaal ontvang je van je leveranciers een factuur in je mailbox voor verleende diensten. Zodat je deze geautomatiseerd kunt opnemen in de boekhouding.

Bij steeds meer SAAS leveranciers werkt dit anders. Als je bij deze leveranciers een kopie van je factuur wil hebben, moet je deze van hun portal downloaden, om deze vervolgens door te zetten naar de boekhouding.

Per factuur kost het binnenhalen niet heel veel tijd. Denk aan 5 – 10 minuten. Maar dit doe je iedere maand weer. En het is niet één SAAS leverancier, je gebruikt er meestal meerdere. Dan kan de benodigde tijd aardig oplopen.

Onze oplossing

Wij hebben een bot ontwikkeld die bij veelgebruikte SAAS leveranciers voor jou de factuur ophaalt, en deze mailt naar jullie administratie@domein.nl adres.

Proces

Onze bot voor het ophalen van facturen voert de volgende stappen volautomatisch uit:

  • Logt in namens jou op het portaal
  • Navigeert naar de juiste plek
  • Maakt een PDF van de factuur of download deze als hij al klaar staat
  • Mailt deze naar jouw boekhouding.

Uiteraard hebben wij een veilige opslag van inloggegevens. Gebruik je een wachtwoordmanager dan kan dat ook.

Terug naar alle RPA bots
Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens of plan direct zelf een afspraak in.

Plan hier vrijblijvend je gesprek!