Business Intelligence: in het verleden behaalde resultaten…

Geschreven door Bert Tukkers

… bieden geen garantie voor de toekomst. Althans, zo gaat de bekende slogan. Maar resultaten uit het verleden bieden natuurlijk wel inzichten. Inzichten waarmee je kunt bijsturen op de toekomst. Dit is wat Business Intelligence (BI) doet. Data uit verschillende bronnen combineren in rapportages waar jij als ondernemer je keuzes op kunt baseren.

Realtime inzicht in data

Nu klinkt “data uit het verleden” vrij stoffig. Alsof de gegevens al een paar jaar op de plank liggen voor je er iets mee doet. Niets is minder waar. Met de huidige BI-tooling kun je data nagenoeg realtime verversen. Dat betekent dat je niet alleen in de toekomst kunt bijsturen, maar vandaag al. 

Grip voor het zware werk

Eén van de tools die Nexler gebruikt voor dataverzameling is Grip. Grip is één van de meest efficiënte ETL-tools (Extract Transform Load) die op dit moment op de markt is. Snel, zonder poespas en met enorm veel mogelijkheden, voor een eerlijke prijs. Het wordt gebruikt voor dataverzameling bij onder andere grote organisaties als Schiphol en het RIVM.

Power-BI of ETL

Om te weten wat geschikt is voor jouw organisatie kijken de consultants van Nexler altijd naar de behoeften binnen het bedrijf. Afhankelijk van uit hoeveel bronnen data moet worden ingelezen besluiten we of Power-BI van Microsoft voldoet, of dat een ETL-tool passender is. Daarnaast kijken we of het nuttig is om data bijvoorbeeld eenmaal per dag, om het uur, of zelfs iedere 5 minuten in te lezen. Hierdoor stuur jij jouw organisatie ineens niet meer op data uit het verleden, maar op actuele data.

Sturen op prognoses

Met deze actuele data kun jij bijvoorbeeld voorspellen of de verwerking van je openstaande orders op tijd klaar zal zijn. Blijkt uit de voorspelling dat een order vertraging op zal lopen? Geen man overboord! Met behulp van de ingebouwde prognose-tools kun jij op tijd besluiten om extra productiemiddelen of personeel in te zetten. Zodat jouw order op tijd klaar staat voor verzending. Niet in de toekomst, maar vandaag al.

Ga naar alle BI oplossingen

Maak direct een afspraak!

Benieuwd hoe wij kunnen helpen je processen met AI te optimaliseren of de juiste stuurinformatie te ontsluiten? Plan direct je 1-op-1 gesprek!

Vrijblijvend adviesgesprek