Inzicht in data

Sturen op data met Business Intelligence

BI-oplossing voor jouw organisatie


Met een BI-oplossing van Nexler kun je waardevolle data interpreteren die voor jouw informatiebehoefte van belang is. Wij helpen je met ontsluiten van deze data, het verbeteren van de kwaliteit en het presenteren in slimme dashboards.

Haal alles uit je data

Door data van zowel binnen als buiten je organisatie te combineren kunnen belangrijke verbanden inzichtelijk worden gemaakt. Bijvoorbeeld door gegevens uit de financiële administratie te koppelen aan bedrijfssoftware zoals ERP. Nexler helpt door met BI relevante relaties te leggen tussen jouw gegevens, waar jij je bedrijfsvoering op kunt baseren.

Het nut van een datawarehouse

Aan de basis van Business Intelligence staat vaak een uitgebreide datawarehouse. Hierin worden gegevens uit verschillende bronnen verzameld en gestructureerd. Of een datawarehouse voor jouw bedrijf ook zinvol is, is afhankelijk van uit hoeveel bronnen je data komt. Door de relatie tussen data in het datawarehouse vast te leggen, worden er minder fouten gemaakt en bespaar je tijd op onderhoud. Daarnaast maak je hiermee de historie van de gegevens inzichtelijk. 

Hoe weet je of een datawarehouse nuttig is voor jouw bedrijf? Dat zoekt Nexler voor je uit. Wij beoordelen jouw situatie en geven een objectief advies. 

Sturen met Power BI

Mocht een datawarehouse geen voordelen bieden voor jouw organisatie, dan kunnen we de data uit de verschillende bronnen rechtstreeks in een Power BI omgeving plaatsen. We maken voor jou dashboards op maat, waarmee jij efficiënter je organisatie kunt sturen. Dat betekent dat je meer tijd overhoudt voor nuttige én leuke werkzaamheden!

Inzicht in Data

BI in de praktijk

Deze klanten profiteren al van een tijd- en kostenbesparende BI-oplossing van Nexler:

  • Voor Probo, een innovatief print & fulfilment bedrijf, hebben we een datawarehouse opgezet met behulp van de ETL-tool Grip, waarin we zes verschillende bronnen combineren. Hierbij hebben we dashboards ontwikkeld waarmee de productie bij Probo real-time kan worden gestuurd.
  • Voor een bekend theater in Amsterdam hebben we een dashboard gemaakt waarmee we inzicht hebben gecreëerd in de horeca-omzet per artikelgroep, per locatie en per genre of voorstelling. Dit hebben we gecombineerd met de data van ticketverkoop, wat hele interessante informatie oplevert voor het theater.
  • Voor een taxi-organisatie die speciaal vervoer verzorgt voor onder andere ouderen, hebben we dashboards ontwikkeld waarmee omzet, gereden kilometers en stilstand kunnen worden geanalyseerd.
  • Voor Afier Accountants is Nexler full-service BI-partner. In deze rol ontsluiten we hun data en ontwikkelen en onderhouden we de bijbehorende dashboards. Dit levert rapportages op waarmee zowel medewerkers als klanten van Afier meer inzicht hebben in hun cijfers. Daarnaast verzorgen we BI trainingen voor diverse Power BI gebruikers binnen Afier.
Neem contact op!
Voordelen van BI oplossingen
Stuurinformatie Snel inzicht Koppelen van meerdere bronnen Nagenoeg real-time data

Bekijk alle succesverhalen
Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens of plan direct zelf een afspraak in.

Plan hier vrijblijvend je gesprek!