Terugblik op het VNG Congres in het Groene Hart

Geschreven door Martijn Roorda

Op 25 en 26 juni hadden wij het genoegen om samen met Mijn VIC aanwezig te zijn op het VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) congres in het prachtige Groene Hart. Ondanks de warmte hebben we een paar leuke dagen beleefd, vol inspirerende gesprekken en waardevolle ontmoetingen.

Martijn Roorda en Willem Schuitemaker op VNG Congres

AI & RPA onder de aandacht

Een belangrijk thema dat telkens terugkwam in onze gesprekken was de interesse van lokale overheden in Artificial Intelligence (AI) en Robotic Process Automation (RPA). Hoewel er veel enthousiasme en bereidheid is om met deze technologieën toe te passen, is er nog veel onduidelijkheid over de praktische toepassingen en implementatie.

Belangrijke vragen die naar voren kwamen:

  • Hoe kunnen we als lokale overheid repetitieve taken automatiseren met AI?
  • Wat zijn de stappen om doorlooptijden voor (vergunnings-)aanvragen aanzienlijk te verminderen?
  • Hoe snel kunnen we de werkdruk voor ambtenaren verlagen?

Onze expertise biedt antwoorden

“Met onze kennis en expertise behalen wij in korte tijd indrukwekkende resultaten voor lokale overheden!” Dit was de kernboodschap die we wilden overbrengen. We hebben concrete voorbeelden en oplossingen gedeeld die laten zien hoe AI en RPA effectief kunnen worden ingezet om de efficiëntie en dienstverlening van lokale overheden te verbeteren. Dit brengt talloze voorbeelden mee, waardoor de aandacht binnen lokale overheden minder hoeft worden besteed aan repetitieve taken.

AI-Inspiratiegids voor lokale overheden

Voor wie het congres gemist hebben, hebben we een speciale AI-inspiratiegids samengesteld. Deze gids is bedoeld om lokale overheden te informeren en inspireren over de mogelijkheden van AI en RPA. Het biedt praktische handvatten en inzicht in hoe deze technologieën kunnen bijdragen aan een betere en efficiëntere dienstverlening.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd congres en bedanken iedereen voor de waardevolle gesprekken en de interesse in onze oplossingen. We kijken ernaar uit om samen met lokale overheden de volgende stappen te zetten in de wereld van AI en RPA.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download dan nu onze AI-inspiratiegids en ontdek wat wij kunnen betekenen!

Tot het volgende evenement!

 

AI-Inspiratiegids Nexler

Maak direct een afspraak!

Benieuwd hoe wij kunnen helpen je processen met AI te optimaliseren of de juiste stuurinformatie te ontsluiten? Plan direct je 1-op-1 gesprek!

Vrijblijvend adviesgesprek