Datawarehouse

Veel verschillende applicaties en databases? Ongestructureerde data in bijvoorbeeld Excel? Geen goed inzicht in de historie van de data? Dan is een datawarehouse de oplossing.

Case

In veel gevallen kunnen we de data uit een beperkt aantal bronnen eenvoudig inlezen in de PowerBI omgeving. Als er echter sprake is van meerdere bronnen, complexe relaties tussen de verschillende bronnen en het belang om de historie inzichtelijk te maken, dan is het al snel interessant om een datawarehouse op te zetten.

Onze oplossing

Om de data uit de verschillende databases te halen (extract), deze te vertalen naar de informatiebehoefte (translate) en te laden in de verschillende lagen van het datawarehouse (load) werken we graag samen met de experts van Grip op Data. De tooling van Grip op Data is eenvoudig, recht door zee en enorm efficiënt. Organisaties als Schiphol en RIVM vertrouwen al jaren op de kwaliteit van deze ETL-tool.

Proces

Een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking. Voor Probo heeft Nexler samen met het eigen data team een datawarehouse opgezet. Probo heeft meerdere bronnen geintegreerd waaronder Google Analytics. Door het gebruik van Grip op Data kunnen alle bronnen worden ingelezen en op de juiste manier in het datawarehouse worden opgenomen. De verwerking van de gegevens is zeer efficient. Een deel van de data wordt nagenoeg realtime toegevoegd waardoor Probo een groot deel van de productie kan sturen met behulp van de dashboards die op basis van het datawarehouse zijn ontwikkeld. Bijkomend voordeel is dat de PowerBI dashboard relatief eenvoudig kunnen worden ontwikkeld en onderhouden. Alle logica en relaties zitten immers al in het datawarehouse

Terug naar alle BI producten

Bekijk alle succesverhalen
Wil je meteen een van onze specialisten spreken? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer. Een e-mail sturen kan ook.

Plan hier vrijblijvend je gesprek en ontvang onze AI checklist in je mailbox!